Fårö på Gotland

Fårö – längst upp på norra Gotland är en egen ö absolut värt att besöka. Vi har varit där ett par gånger och fascinerats av ljuset, färgerna och de pittoreska ställena. Fårö är också känt för att den världsberömda regissören Ingmar Bergman hade ett hus undangömt här där han höll till, och några av hans filmer spelades även in här. 

FRÅN FÅRÖSUND

Från “det fasta” Gotland tar man gratisfärja från färjeläget Fårösund, där man även kan köpa färsk fisk vilket vi gjorde. Sen är man på Fårö och vi körde i riktning mot Sudersand som är en 5 km lång och fin sandstrand där vi badade och solade ett tag. Men på vägen dit åt vi först lunch på Kutens Bensin och Creperie som ligger strax innan. Det är ett väldigt pittoreskt ställe med bilvrak i 50-tals vintagestil och där man även kan äta creps. Dock är det väldigt mycket folk som stannar till här, så man får vänta på maten.
Fårö

RAUKAR PÅ FÅRÖ

Efter Sudersand tog vi oss ut till Fårö fyr som ligger alldeles bredvid, och där finns ännu en fin strand lite mer okänd. Sedan åkte vi till Langhammars raukar och Digerhuvuds naturreservat, ett häftigt område med massa fina raukar, ni vet de vackra stenformationerna som naturen själv format och som kan likna huvuden eller andra märkliga figurer. Under tiden vi var där så höll solen på att gå ned i havet så det var en magiskt upplevelse.

Fårö fyr
Fårö fyr

VÅRA TIPS

  • Langhammars raukområde
  • Digerhuvud naturreservat
  • Lauters cafe och deli
  • Sudersand sandstrand
  • Kutens Bensin & Creperie
  • Ingmar Bergmans center (även guidningar)

KOMBINERA MED

Raukar på Fårö
Raukar på Fårö